Meld flytning til dit el-selskab – sådan gør du

Der er mange ting at holde styr på, når du skal flytte. Kommunen skal have besked om din nye adresse, måske skal du skifte læge og så skal hele dit hjem pakkes ned i kasser, flyttes og pakkes ud igen.

Og så skal du også huske at give besked til dit el-selskab. Det behøver heldigvis ikke være så besværligt. På denne side guider vi dig gennem alle steps og svarer på de spørgsmål, vi oftest får.

Lige nu er vi også i fuld gang med flytningen hos Norlys, som bliver en fusion af SE og Eniig. Derfor er vi ikke klar med el-aftaler endnu - men det bliver vi i foråret 2020. Vil du gerne høre, hvad vi kan tilbyde, kan du skrive dig op her. Så tager vi kontakt til dig, så snart vi er klar.

Skriv dig op her

 

Guide til at melde flytning til dit el-selskab

Ting du skal huske, når du flytter

At give dit el-selskab besked, når du flytter, er blot ét af mange praktiske gøremål, der skal løses i forbindelse med en flytning. Derfor har vi samlet en liste over de vigtigste ting, du skal huske når du flytter. Og så kommer vi ind på, hvordan du giver dit el-selskab besked om flytning bagefter.

Når du flytter skal du:


Oplyse kommunen om din nye adresse, og hvornår du flytter

Det gør du på Borger.dk, og det skal ske senest 5 dage efter, du er flyttet – ellers risikerer du en bøde. Når du giver besked til kommunen, får PostNord og andre offentlige institutioner også automatisk besked.

Måske skifte læge

Flytter du mere end 15 km (5 km i Københavns, Frederiksberg, Tårnby og Dragør kommune) væk fra din gamle adresse, får du tilbudt at flytte læge gratis.

Du kan altid skifte læge, men sker det ikke i forbindelse med en flytning koster det 200 kr. Selvom du flytter mere end 15 væk, kan du godt vælge at beholde din læge.

Give besked til dit el-selskab og måske også vand-, varme- og gasleverandør

Dit el-selskab får ikke automatisk besked om, at du flytter. Det skal du selv sørge for.
I nogle tilfælde skal du også selv give besked til din varme-, vand- og evt. gasleverandør. Tjek din leverandørs hjemmeside for at se om det gælder for dig.


Når du flytter er det også en god ide at:

 • Oplyse din adresseændring til dem, der ikke automatisk får besked
  Det er kun de offentlige institutioner, der automatisk besked om din nye adresse. Du skal selv oplyse din nye adresse til din arbejdsgiver, forsikring, tandlæge og eventuelle foreninger, du er medlem af og de ting, du abonnerer på. Især forsikringen er vigtig, da du kan risikere ikke at være dækket, hvis dine oplysninger ikke er korrekte.
 • Give din TV- og internetudbyder besked
  Vil du have TV og internet på din nye adresse fra starten, skal du enten give din nuværende udbyder besked om, at du flytter (gerne en måned før) eller vælge en ny udbyder. Vælger du en ny udbyder, står du selv for at afmelde TV og internet på din gamle adresse.
 • Rette din forskudsopgørelse
  Har du købt eller solgt fast ejendom i forbindelse med din flytning, kan dit fradrag ændre sig. Dit kørselsfradrag kan også ændre sig, hvis du får længere eller kortere på arbejde.
 • Tjekke dit behov for forsikringer
  Når du flytter, kan dit behov for forsikringer ændre sig. Især, hvis du køber eller sælger fast ejendom. Derfor er det altid en god ide med et forsikringstjek i forbindelse med en flytning.

Vi er også i fuld gang med flytningen af SE og Eniig, der skal fusionere til Norlys. Der er vi er endnu ikke helt klar til at byde nye kunder velkommen – men det bliver vi i foråret 2020.

Allerede nu, kan du dog skrive dig op til løbende at få nyheder fra os. Og når vi er klar til at levere el til dig, tager vi kontakt. Det er både gratis og helt uforpligtende.

Skriv dig op her

Sådan melder du flytning til dit el-selskab

Som nævnt tidligere får dit el-selskab ikke automatisk besked, når du melder flytning på Borger.dk. Derfor skal du selv tage kontakt til dit el-selskab, hvis du skal flytte.

Alt efter dit el-selskab kan der være små forskelle i, hvordan du melder flytning. Nogle har en formular til formålet, andre skal du ringe eller skrive til. Er du i tvivl, så tag kontakt til dit el-selskab.

Meld fraflytning senest 4 hverdage før flyttedatoen

Det er altid en god ide at melde flytning i god tid. Det skal dog ske allersenest 4 hverdage før på din gamle adresse. Du kan ikke melding fraflytning med tilbagevirkende kraft. Melder du flytning for sent, må du selv klare eventuelle udestående med din lejer/udlejer.

Meld tilflytning senest på flyttedagen

På din nye adresse, kan du i princippet vente helt frem til flyttedagen med at give besked om flytning. Vi råder dog altid til at give besked i god tid, da du sikkert har nok at se til på selve flyttedagen.

Har du fjernaflæst el-måler bliver det hele lidt lettere

I langt de fleste husstande er der i dag en fjernaflæst el-måler. Det gør hele flytningen lidt lettere, da du slipper for selv at aflæse el-måleren på flyttedagen – det sker helt automatisk.

Har du endnu ikke en fjernaflæst el-måler, skal du selv notere hvor mange kWh, din el-måler har noteret. Aflæsningen skal ske på fraflytningsdagen.

 

Det skal du være opmærksom på

 • Du skal selv melde flytning til dit el-selskab. Når du melder flytning på Borger.dk, får dit el-selskab ikke automatisk besked – det skal du selv give dem.
 • Din Betalingsservice-aftale følger ikke med, når du flytter. På din nye adresse får du en ny el-måler, og derfor skal selv tilmelde Betalingsservice på din nye adresse.
 • Meld flytning i god tid. Du kan melde flytning op til 2 måneder før din flyttedato, derfor er der ingen grund til at vente til ugen før – der har du sikkert også travlt med mange andre ting.

Overvejer du også at flytte el-selskab?

En flytning er en oplagt mulighed for at tjekke op på sin økonomi og sit forbrug – det gælder også din el-leverandør. Måske kan et andet el-selskab gøre det bedre end dit nuværende.

Det er både gratis og nemt at skifte el-selskab. Som regel skal du blot give besked til dit ønskede el-selskab, så klarer de alt papirarbejdet. Vi har samlet nogle gode råd til dig, der overvejer at skifte el-selskab.

Overvejer du at flytte til Norlys? Det kan du ikke før 2020, da vi er i fuld gang med fusionen mellem SE og Eniig, der skal blive til Norlys. Allerede nu, kan du dog skrive dig op til løbende at få nyheder fra os. Og når vi er klar til at levere el til dig, tager vi kontakt. Det er både gratis og helt uforpligtende.

Skriv dig op her

Skal du flytte i egen bolig eller lejerbolig?

Alt efter, hvilken type bolig du skal flytte ind i er der forskel på, hvordan du vælger el-selskab på den nye adresse.

 

Hvis du flytter i lejebolig

Som regel vil udlejer udlejeren tilbyde dig en el-aftale som tillæg til din lejekontrakt. Du er dog ikke forpligtet til at vælge den el-leverandør, din udlejer foreslår. Du kan frit vælge, hvilket el-selskab, der skal levere din strøm.

Hvis du flytter i egen bolig

Når du flytter i eget hus eller lejlighed, er den tidligere el-leverandør på adressen forpligtet til at sende et tilbud på en el-aftale. Du har ret til minimum 5 dages betænkningstid til enten at acceptere tilbuddet eller selv finde en anden el-leverandør. Hvis ikke du reagerer på det fremsendte tilbud, træder det automatisk i kraft, når fristen udløber.

Flytter du el-selskab fra ejerbolig eller lejebolig?

Flytter du i en bolig med el-varme?

Hvis din nye bolig er opvarmet med el-varme, varmepumpe eller jordvarme, vil du typisk komme til at bruge mere strøm end gennemsnittet. Det betyder, at der kan være ekstra mange penge at spare ved at tjekke de forskellige el-priser ud og jagte billig strøm.

Vil du være god mod klimaet, kan du kigge efter en el-aftale, der støtter brugen af vindenergi.

Som regel vil du også kunne skære toppen af din el-regning ved at søge om reduceret el-afgift.

Kan man melde flytning for andre?

Du kan i princippet godt melde flytning på vegne af andre. Det kræver dog, at du har en fuldmagt fra vedkommende til at melde flytningen til el-selskabet. Derudover skal du også bruge deres CPR-nr. Har du det, er der intet i vejen for at melde flytning af el-selskab på vegne af andre.

Er det lejer eller udlejer, der skal melde flytning?

Som udgangspunkt er det altid lejeren af en bolig, der selv skal melde flytningen til el-selskabet. Nogle udlejere kan dog have eller få fuldmagt til at melde flytning på vegne af deres lejere.

Hvis en lejer melder fraflytning er el-selskabet forpligtet til at tage imod den. Også selvom der måske står en anden aftale i lejekontrakten.

Hvor længe skal du betale for el ved flytning?

Når du flytter ud af en din gamle bolig, hæfter du for forbruget på adressen frem til den dag, du har meldt flytningen. Dit el-selskab skal have besked om din flytning senest 4 dage før flyttedatoen.

Bor du til leje, hæfter du for dit el-forbrug, så længe, du skal betale husleje. Betaler du f.eks. husleje for en måned af gangen, skal du også betale for el-forbruget for hele den måned du flytter ud – også selvom du rent faktisk flytter ud midt på måneden.

Undgå at betale for andres el-regning

I nogle helt særlige tilfælde, kan du risikere at hæfte for andres el-regning, hvis ikke du husker at melde flytning til dit el-selskab. Det kan ske, når I bor flere under samme tag, og du flytter ud, men de andre bliver boende.

Det kan f.eks. være:

 • Hvis du flytter ud af et bofællesskab.
 • Bliver skilt og skal flytte ud. Selvom det måske kun er dit eller din tidligere ægtefælles navn, der står på el-regningen, så hæfter begge parter i et ægteskab for el-regningen.

Får dem, der bliver boende problemer med at betale el-regningen, kan du komme til at skulle betale den, hvis ikke du har meldt flytning til dit el-selskab.

Få besked som en af de første

Fusionen mellem SE og Eniig, der bliver til Norlys er i fuld gang. Vi har endnu ikke nogen el-produkter på hylderne, men det får vi til foråret 2020.

Vil du gerne være en af de første, der får besked når vi er klar? Så skriv dig op her. På den måde vil du løbende få nyheder fra Norlys - og når vi kan tilbyde dig el, tager vi kontakt til dig.

Jeg vil gerne have gode tilbud, rådgivning, konkurrencer, events og nyheder inden for internet, tv, streaming, telefoni, energi, gas og smarthome fra Norlys-koncernen (se selskaber) på e-mail, sms og telefon. Norlys-koncernen må bruge oplysninger om mine produkter, interesser og forbrug til at målrette annoncering til mig. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage.

Du kan læse, hvordan vi behandler vores data i vores Persondatapolitik.

keyboard_arrow_up