OBS: Har du spørgsmål om tilmelding til indefrysningsordning, energikrisen, priser og el- og gasregningen? Find hjælp og svar her.

El og gasKundeservice
70 15 16 70
Internet og tvKundeservice
70 33 20 33
Hovednummer
70 11 50 00
Annuller

Husk adapteren på din ferie

Måske bruger man andre stik og en anden spænding på dit feriested, end vi gør i Danmark.

Husk rejseadapteren, når du skal på ferie

Måske tænker du ikke over det, mens du fylder kufferten. Bøger og badetøj pakkes ned mellem telefonoplader, digitalkamera og måske din computer eller dit glattejern. Men det er slet ikke sikkert, at du kan få glæde af dit elektriske udstyr på ferien. For måske bruger man andre stik og en anden spænding på dit feriested, end vi gør i Danmark.


I Danmark bruger vi to ben og 230 V

Herhjemme er vores stik to-benede, og vi har en spænding på 230 volt i kontakterne. Men i mange andre lande ser det anderledes ud, og derfor er det smart at tjekke strømforholdene, inden du rejser.

Det ville være ærgerligt at stå med et slukket kamera i dit livs smukkeste naturomgivelser eller uden glattejern i dit livs højeste luftfugtighed.

Og med alle de ting, der foregår via telefonen i dag, ville det være højst upraktisk med en sort skærm midt på rejsen.

Undgå overophedning

Når du husker adapteren, undgår du også overophedning af dit udstyr, hvis spændingen er højere end 230 V på dit feriested.

Overophedning kan både ødelægge dit udstyr og i værste tilfælde forårsage brand, så der er god grund til at styre udenom risikoen.

Strømforhold i andre dele af verden

For at hjælpe dig godt på vej mod den strømsikre ferie har vi lavet en oversigt over strømforholdene rundt omkring i verden.

Kontinent Spænding (V) Stik
Europa 230 i de fleste lande Rektangulære ben i Storbritannien, Irland og på Malta. Ældre stikkontakter i fx Grækenland.
USA 120 Lande og flade
Asien 230 i de fleste lande. Dog helt ned til 110 V i Vietnam. Typisk mulighed for at bruge både runde og flade ben
Australien 220-240 Trebenede med flade og skæve ben
Sydafrika 230 Varierer


Tjek altid dit feriested

Tabellen ovenfor er kun vejledende. Hvis du vil være sikker på at kunne bruge dit elektriske udstyr på din ferie, skal du altid tjekke strømforholdene på dit specifikke feriested.

Gode råd til el og opladning på ferien

Hvis du vil være helt fri for udfordringer med stikkontakterne, kan du investere i en mobil solcelleoplader, der kan oplade din telefon og tablet. Det er også muligt at købe en universel adapter. Den er kompatibel med flere former for stik – så er du godt dækket ind, hvis du rejser steder, hvor stik og strømforhold kan variere.  

Minimer chat ikon Hvad vil du chatte om?

Internet og Tv


Energi

Chat Udvid chat ikon